Mokytoja Aurelija MC --> 2020 VIZIJA


Su Naujaisiais Metais, kolegos!


Nežinau, kaip Jūs, bet aš pirmąsias pamokas su savo šauniausiais pirmokais pradėsiu nuo prasmingų pasižadėjimų sau ir kitiems. Tiesa, tai tikrai galima nesunkiai pritaikyti ir asmeniniame gyvenime.
Kad būtų lengviau (ir efektyviau) įgyvendinti savo vizijas, galime (bet kokio amžiaus) mokiniams pasiūlyti apmąstyti, reflektuoti save ir 2020-iesiems išsikelti savotiškus "tikslus".
Šis metodas nėra naujas, tačiau labai gajus ir mėgiamas pasaulyje. 
Jo efektyvumas išryškėja paties proceso metu: bendruomenėje išsikėlę savo asmeninius (ilgalaikius/trumpalaikius) tikslus, mes nejučia motyvuojame vieni kitus kryptingai jų siekti. Nuolat matomoje vietoje kabanti visų metų "vizija" kaskart vis primena mums, kurioje vietoje žadėjome sau pasitempti. Norite tikėkite, norite ne - praėjus metams, 100 % metodu pasinaudojusių žmonių atsigręžę atgal pamato, kad didesnis, ar mažesnis pokytis, vis tik, įvyko.
Taigi, pabandysime ir mes! Mane intriguoja jau vien pats faktas, kad vizija vaikus lydės ir "kertant" klasių ribą - bus be galo įdomu susitikus ateinantį rugsėjį įsivertinti, kaip sekasi įgyvendinti savo tikslus.

Sudėliojau labai paprastą lapą aukščiau pristatytos idėjos įgyvendinimui. Spausdinti patogu ir spalvotais ir nespalvotais dažais ant A4 formato popieriaus lapų kiekvienam. Galima maketuoti ir mažesnio formato lapus arba rašyti juos patiems apipavidalinant ranka. Žodžiu, kūrybinė laisvė. Pildymui galite pateikti instrukciją (pvz., pabaigiame sakinius vienu žodžiu) arba leisti vaikams interpretuoti savaip.
Atsisiųsti ir laisvai naudoti asmeninėms reikmėms galite čia.
Atlikus šį reikšmingą darbą, žinutėmis galima pildyti stendą, išpuošti sienas, o gal kiekvieno mokinio asmeninį stalą... Aš šiais metais kiekvieną iš šių "vizijų" kabinsiu mažučiams ant asmeninės spintelės. Kadangi į jas per dieną tenka "užeiti" ne kartą, įtaigos/motyvacinis efektas bus kaip niekad stiprus.
SVARBU: TĄ PATĮ DERĖTŲ PADARYTI NE TIK VAIKAMS, BET IR JUMS :)


Geros naujos pradžios visiems!
💥BUS NEREALŪS METAI💥

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Mokytoja Aurelija MC -> Rugsėjo 1-oji alfa klasėje

Žibintas

Klasės savivalda->geroji patirtis mokytojos Aurelijos MC klasėje